miércoles, 9 de noviembre de 2016

EXPERIMENT:GEL CARBÒNIC

Aquesta vesprada hem fet un experiment en gel carbònic i hem descobert moltes coses sobre ell:
    Es diu gel sec o neu carbònica a l'estat sòlid del diòxid de carboni. Rep aquest nom perquè, malgrat semblar-se al gel o a la neu pel seu aspecte i temperatura, quan s'evapora (o més pròpiament quan es sublima) no deixa residu d'humitat.
    Té una temperatura de sublimació de -78 °C (-108 °F). El punt de sublimació molt baix i el fet de no deixar residu líquid el converteixen en un excel·lent refrigerant.

    Utilització

    Té molts usos, entre els quals podem nomenar:
    • Conservació de vacunes
    • Transport d'elements congelats, com menjars gelats, carns i altres
    • Espectacles en els quals es veu boira en el sòl (en aquest cas es combina el gel sec amb aigua)
    • Presentació de postres en un banquet
    • Polit de gomes o plàstics (en refredar-los es comporten com a elements rígids)
    • Refrigeració extrema d'equips informàtics
    • Refrigeració de gelats als punts de venda al detall
    • Efecte ornamental en fonts petites per l'interior de la llar
    • Refrigeració de motors de cotxes de Fórmula 1 en les aturades

    Precaucions d'ús

  • Cal manipular-lo amb guants tèrmics, per evitar que produeixin cremades en les mans
No s'ha d'utilitzar dins de recipients hermètics o de vidre, ja que pot esclatar

PER EQUIPS HEM VIST L´EFECTE EN MESCLAR AQUEST GEL AMB AIGUA



2 comentarios:

  1. Poner comentarios en el blog contesdenoa.blogspot.com y Noa os responderá os lo pido por favor

    ResponderEliminar