- Es diu gel sec o neu carbònica a l'estat sòlid del diòxid de carboni. Rep aquest nom perquè, malgrat semblar-se al gel o a la neu pel seu aspecte i temperatura, quan s'evapora (o més pròpiament quan es sublima) no deixa residu d'humitat.
- Conservació de vacunes
- Transport d'elements congelats, com menjars gelats, carns i altres
- Espectacles en els quals es veu boira en el sòl (en aquest cas es combina el gel sec amb aigua)
- Presentació de postres en un banquet
- Polit de gomes o plàstics (en refredar-los es comporten com a elements rígids)
- Refrigeració extrema d'equips informàtics
- Refrigeració de gelats als punts de venda al detall
- Efecte ornamental en fonts petites per l'interior de la llar
- Refrigeració de motors de cotxes de Fórmula 1 en les aturades
- Cal manipular-lo amb guants tèrmics, per evitar que produeixin cremades en les mans
Té una temperatura de sublimació de -78 °C (-108 °F). El punt de sublimació molt baix i el fet de no deixar residu líquid el converteixen en un excel·lent refrigerant.
Utilització
Té molts usos, entre els quals podem nomenar:Precaucions d'ús
PER EQUIPS HEM VIST L´EFECTE EN MESCLAR AQUEST GEL AMB AIGUA
Que menuts 😂😂😂
ResponderEliminarPoner comentarios en el blog contesdenoa.blogspot.com y Noa os responderá os lo pido por favor
ResponderEliminar