domingo, 13 de noviembre de 2016

OBRA DE TEATRE: "ON SÓN ELS LLIBRES DE JAUME I?"

Divendres passat els alumnes de segon i tercer cicle vam anar al teatre del Raval per veure l´obra :"On són els llibres de Jaume I. Ens ha vam passar d´allò més bé, ja que l´obra va ser molt divertida, amb ingredients de tot tipus:Bona música, titelles... i sobretot , fomenta el valor de la lectura.




Argumento
Todo comienza cuando tres amigos, aburridos y sin saber qué hacer, abren un libro y descubren una apasionante aventura, la de Jaume I con sólo 8 años, a quien le han robado todos sus libros. Con la ayuda de estos tres amigos, convertidos en juglares ontemporáneos, descubriremos quién es el autor del robo y, sobre todo, la importancia de la lectura y el valor de la amistad.


Escenario
Escenario
La tradición medieval a través de la figura de Jaume I y el contexto histórico de la época, unido al arte contemporáneo en forma de rap, dibujo en directo y manipulación de objetos, acercan a los espectadores a una divertida historia que destaca la pasión del protagonista por la lectura y el valor de la sinceridad y la amistad. Aunque la obra es una historia inventada a partir de la figura de Jaume I cuando era un niño, aparecen personajes, hechos históricos y obras literarias reales de la época.
Sobre el escenario se utilizan objetos cotidianos en desuso o abandonados, como botellas de plástico o utensilios de cocina, para la construcción en directo de marionetas y personajes, fomentando así la imaginación del público, a la vez que se propone una reutilización artística y pedagógica de estos materiales. Pau Pons, codirector de la obra junto a Joan Miquel Reig, explica que ‘On són els llibres de Jaume I?’, “fomenta el valor de la lectura entre los más pequeños porque la plantea como un juego, una oportunidad para vivir historias apasionantes y, sobre todo, como una manera lúdica de aprender y compartir conocimientos.

Ha sigut una exida molt educativa

miércoles, 9 de noviembre de 2016

EXPERIMENT:GEL CARBÒNIC

Aquesta vesprada hem fet un experiment en gel carbònic i hem descobert moltes coses sobre ell:
    Es diu gel sec o neu carbònica a l'estat sòlid del diòxid de carboni. Rep aquest nom perquè, malgrat semblar-se al gel o a la neu pel seu aspecte i temperatura, quan s'evapora (o més pròpiament quan es sublima) no deixa residu d'humitat.
    Té una temperatura de sublimació de -78 °C (-108 °F). El punt de sublimació molt baix i el fet de no deixar residu líquid el converteixen en un excel·lent refrigerant.

    Utilització

    Té molts usos, entre els quals podem nomenar:
    • Conservació de vacunes
    • Transport d'elements congelats, com menjars gelats, carns i altres
    • Espectacles en els quals es veu boira en el sòl (en aquest cas es combina el gel sec amb aigua)
    • Presentació de postres en un banquet
    • Polit de gomes o plàstics (en refredar-los es comporten com a elements rígids)
    • Refrigeració extrema d'equips informàtics
    • Refrigeració de gelats als punts de venda al detall
    • Efecte ornamental en fonts petites per l'interior de la llar
    • Refrigeració de motors de cotxes de Fórmula 1 en les aturades

    Precaucions d'ús

  • Cal manipular-lo amb guants tèrmics, per evitar que produeixin cremades en les mans
No s'ha d'utilitzar dins de recipients hermètics o de vidre, ja que pot esclatar

PER EQUIPS HEM VIST L´EFECTE EN MESCLAR AQUEST GEL AMB AIGUA



lunes, 7 de noviembre de 2016

LLEGIM ALS MENUTS

Dijous de cada quinzena anem a realitzar una activitat de lectura de contes als alumnes d´infantil de 3 anys . El segon trimestre ho farem en els de 4 i el tercer en els de 5.
Vam començar dijous passat i va ser superdivertit. Previament , això sí, ens havíem preparat la lectura a casa i a classe . Els xiquets van estar molt atents.


 Cadascú de nosaltres hem apadrinat a un dels alumnes . A banda de llegir-los hem parlat amb ells i els hem conegut un poc.