sábado, 16 de noviembre de 2013

EXCURSIÓ A LA VALLTORTA I A LA FÀBRICA DE TORRONS DE BENLLOCH

      Dimecres 13 de novembre els alumnes de 5é i 6é anàrem  d´excursió al barranc de la Valltorta per visitar la cova dels Cavalls.

      En primer lloc vam estar al museu on vam conéixer un poc més sobre la vida dels humans a la prehistòria, tant al paleolític com al neolític.Hi havien eines, ferramentes i reproduccions de pintures de les coves més importants de la Comunitat Valenciana.També hi havia una estança dedicada a l´edat dels metalls i l´inici de l´escriptura, que marcà el pas de la prehistòria a la historia.

     Aprenguérem que tota la zona de  l´arc Mediterrani en pintures rupestres va estar declarada Patrimoni Mundial per l´UNESCO l´any 1998.

     Seguidament ens vam dirigir a la cova dels cavalls on vam gaudir d´unes vistes impressionants tant del barranc, com de les pintures vistes en viu , encara que hem de reconéixer que l´ajuda del guia va ser necessària per a interpretar algunes de les escenes degut a la seua antiguitat.
Ací podeu gaudir d´algunes fotos de l´eixida.




    Després vam anar a Benlloch a visitar una fàbrica artesanal de torrons i vam vore tot el procés de fabricació del torró dur,del bla, del de xocolate... i els ingredients que utilitzaven que són bàsicament sucre, mel,atmeles,avellanes...Ens vam llepar els dits amb els torrons que ens van donar a tastar.

´Tots els alumnes del tercer cicle en la fàbrica de torrons de Benlloch
   
Tallen a mà les "tabletes"


Amb el torró dur refinant-lo fant el de xixona (bla)


Aquesta màquina escalfa la pasta

També fan crocant amb vinagre, llima,sucre i atmeles

El deixen refredar i el tallen a mà

Les llàgrimes de xocolate ens han agradat molt.

QUIN DIA MÉS COMPLET!






 

5 comentarios:

  1. La meua boca es feia aigua.Mai havia provat res tan bo com aqueix torró de Benlloch.
    .I menos mal que vam anar el dia 13 perquè me enterat de que el dia 13,va hi haver un incendi,es va expandir molt.
    .

    ResponderEliminar
  2. I l'excurció a la Valltorta també va ser molt divertida.Aquella sala que hi havia en el museu on hi estava la reprodució de la cova dels cavalls fetade cartó pedra va ser impresionant però més l'autèntica cova

    ResponderEliminar
  3. Tens raó Júlia.. Va ser una experiència inolvidablee! Nos ho vam passar molt bé.. Els torrons estaven boníssims i les llàgrimes també! Algun dia tindrem que tornar.

    ResponderEliminar
  4. buffff, jo encara no m´he menjat el torró de chocolata que vaig conmprar. Està taaaaaan bó que m´hen dona llástima menjarme´l jijiji :D

    ResponderEliminar
  5. Jajajajajaja,jo també us entenc vaig guardar les meues llàgrimes i ningú de la meva casa les va provar,asholes jooooooooo!!

    ResponderEliminar